Zamieszczone przez kapi
[O2] świece zapłonowe NGK do OCTAVII II 1.6 z LPG
Zwiń
X
-
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
-
-
Mam pytanie:
czy jest możliwość sprawdzenia daty produkcji oryginalnej świecy?
Parę dni temu pojechałem do znajomego mechanika, wymieniał mi m. in. świece. Pyta ile na nich przejechałem więc mu mówię, że 30 tys. bo wtedy wymieniali w ASO na przeglądzie po 30 kkm. Na to on, że te świece nie mają 30 kkm tylko dwa razy tyle.
Na fakturze z ASO oczywiście świece są.
ASO - Szczecin na Zielonogórskiej (Pehamot).
Komentarz
-
-
Ciężko będzie...
Patrze na świece które wyjąłem u siebie i nic oprócz napisów NGK, miejsca produkcji oraz nr OE i typu świec nie ma ...
Na fakturze z ASO oczywiście świece są.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dzordz222Z samochodu mechanik wyciągnął oryginalne świece VW a na fakturze są BERU po 40 zł. /szt.
Świece BERU VW
albo... mechanik w ASO zrobił "hapsen giwejzen" i zarobił 160zyla... po za tym 40zł/szt to jawne złodziejstwo. cena na allegro 25zł/szt.
Ale jeżeli te wyciągnięte teraz są z logo VW ale BERU to raczej wymienili 30kkm temu, bo fabryka zakłada NGK z logo VW
Zamieszczone przez dzordz222założyli na przeglądzie oryginalne VW a na fakturze się pomylili.
Po za tym Twój mechanik powiedział ze wyglądają na 2x większy przebieg...i tu jest podejrzenie. Masz je? Wrzuć foty popatrzymy...
dzordz222, zainwestuj sobie w klucz do świec 16, przegub kardana i przedłużkę i wymieniaj sam. W BSE to nie problem. 30min i po wymianie. Zobacz tu:
Wymiana świec w 1.6 BSE
Zrobisz sam, to wiesz co masz i jak jest to zrobione...
[ Dodano: Pią 10 Lip, 15 21:25 ]
Koledzy. Stosował ktoś z Was do 1.6BSE z LPG świece NGK V-LINE 27 BKUR6ET
To samo co fabryczne BKUR6ET-10 ale one mają w/g objaśnień NGK odstęp elektrod 0,8-0,9mm - reszta jak ilość elektrod masowych i parametry - bez zmian.
Jakaś różnica? Podobno do LPG lepsza mniejsza przerwa na elektrodach.
Opisałby ktoś z Was jeżeli używał...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
[O2]
Ja jakiś czas temu skusiłem się na NGK Laser Line LPG1 i póki co sobie chwalę Są to jedne z droższych świec, ale miałem problem z wypadającymi zapłonami i postanowiłem nie oszczędzać na tym elemencie i wymieniłem je razem z kablami również NGK. Dodatkowym ich plusem jest czas do kolejnej wymiany, bo mają podobno wytrzymać 60 000km! Było to dla mnie dużym plusem, biorąc pod uwagę nieco problematyczną ich wymianę. Czy tyle wytrzymają nie wiem, ale na pewno dam znać jeśli skończą się szybciej. Zresztą jeden z użytkowników już zrobił na nich ponach 60 000km i mówi, że silnik dalej chodzi bez problemu. Jeśli by tak było to biorąc pod uwagę stosunek ceny do tego ile wytrzymują jest jak dla mnie bardzo OK.
Komentarz
-
-
Witam.
W swojej mam założone Denso IK20TT, różnicy nie widzę póki co. Wolne obroty falują nadal. Ale w firmowej toyocie yaris 1.0 LPG z fabrycznym gazem Prins były NGK Laser Line LPG1 i wymienili dopiero przy 90 000 km a autko śmigało aż miło. Pomijam fakt że po przeglądzie 90 000km i wymianie szkalenk i regulacji luzów zaworowych auto juz nie chodziło tak dobrze.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz